Przepisy

Ryba w sosie mleczno-kokosowym z groszkiem i szczypiorkiem

Dorsza lub inną ulubioną rybę posyp przyprawami, podpiecz w piekarniku pod przykryciem. Na patelnię wlej dwa rodzaje mleka, opcjonalnie wymieszaj z mąką, aby zagęścić sos. Włóż do sosu dorsza, dopraw solą, pieprzem, chilii, chwilę gotuj, dołóż do ryby zielony, mrożony groszek i duś przez kilka minut, aż będzie miękki. Do całości dodaj posiekany gruby szczypior.

ryba

Skład: polędwica z dorsza 150 g, mleczko koksowe 50 ml, mleko 1,5% 50 ml, cebula dymka ze szczypiorkiem wg uznania, groszek mrożony 70 g, mąka pszenna 5 g.
Wartości: energia 260 kcal, białko 34 g, tłuszcze 8 g, węglowodany 17 g.

Potrzebujesz diety on-line?

Nie masz czasu odwiedzić nas osobiście? Żaden problem!

Mamy dla Ciebie specjalnie formularz, który pozwoli
dostosować nam specjalny plan żywienia według Twoich potrzeb!

Anna Springman

Witam, nazywam się Anna Springman. Skoro tu dotarłeś to znaczy, że interesuje Cię żywienie od łatwiejszej i lżejszej strony. Zgodnie z zasadą „przestań jeść, zacznij się odżywiać” postaram się zmienić Twoje nawyki żywieniowe i pokazać lżejszą stronę dietetyki.

skontaktuj się