Przepisy

Sałatka z tofu.

Tak zwana „sałatka z garści” do pracy lub na kolację. W jej składzie garść roszponki, garść oliwek, garść kostek tofu, garść pomidorków koktajlowych, garść pokrojonej cebuli i 1/4 garści słonecznika 🙂

Przygotowanie: tofu pokroić w kostkę, posypać ulubionymi przyprawami i ziołami (np. bazylia, papryka, sól, pieprz) i podpiec na patelni bez tłuszczu/ na grillu/ w piekarniku na rumiany kolor (można wcześniej skropić oliwą). Sałatę porwać, ułożyć na talerzu z roszponką, na to upieczone tofu, pokrojonego pomidora/ pomidory koktajlowe, cebulę i oliwki. Posypać ulubionymi ziołami i pestkami słonecznika (można je wcześniej podpiec na patelni bez tłuszczu).

sałatka

 Składniki: tofu 100 g., roszponka 2x garść, sałata lodowa 2 liście, pomidor 300 g., cebula 30 g., oliwki garść, słonecznik 1 łyżka.

Wartości: energia 397 kcal, białko 18 g., tłuszcze 19 g., węglowodany 22g.

Potrzebujesz diety on-line?

Nie masz czasu odwiedzić nas osobiście? Żaden problem!

Mamy dla Ciebie specjalnie formularz, który pozwoli
dostosować nam specjalny plan żywienia według Twoich potrzeb!

Anna Springman

Witam, nazywam się Anna Springman. Skoro tu dotarłeś to znaczy, że interesuje Cię żywienie od łatwiejszej i lżejszej strony. Zgodnie z zasadą „przestań jeść, zacznij się odżywiać” postaram się zmienić Twoje nawyki żywieniowe i pokazać lżejszą stronę dietetyki.

skontaktuj się