Przepisy

Zielone pesto z bazylii i orzechów.

Przewaga domowego pesto nad kupnym? To oczywiste! Przede wszystkim znamy skład i wiemy co jemy 🙂
Zatem jak przygotować w domu szybkie, zielone pesto? Wystarczy wszystkie składniki umieścić w pojemniku blendera i zmiksować na gładką masę. Doprawić do smaku przyprawami. Wymieszać z ugotowanym al. dente makaronem, podgrzać, podawać na ciepło.

pesto 1

Składniki (3 porcje): świeża bazylia 3x garść, orzechy 15 szt. (u mnie ziemne, ale doskonale pasują orzechy nerkowca), oliwa z oliwek 2 łyżki, ząbek czosnku, ser parmezan łyżka, przyprawy, zioła wg uznania. 

Wartości:porcja (z makaronem 70 g):energia 282 kcal, białko 7,5 g, tłuszcze 8g, węglowodany 46 g.  

Potrzebujesz diety on-line?

Nie masz czasu odwiedzić nas osobiście? Żaden problem!

Mamy dla Ciebie specjalnie formularz, który pozwoli
dostosować nam specjalny plan żywienia według Twoich potrzeb!

Anna Springman

Witam, nazywam się Anna Springman. Skoro tu dotarłeś to znaczy, że interesuje Cię żywienie od łatwiejszej i lżejszej strony. Zgodnie z zasadą „przestań jeść, zacznij się odżywiać” postaram się zmienić Twoje nawyki żywieniowe i pokazać lżejszą stronę dietetyki.

skontaktuj się